Bun venit !

Christian Fish/Cross Ai ajuns pe o pagina anexa - extensie la cele 4 pagini principale administrate de Familia Crestina!

20090327

Căsătorire, Divorţ, Recăsătorire 5 - Concluzii - Pastor Dr.PAUL NEGRUT

Continuare din pagina Resurse crestine pentru familie
De asemenea, Pavel afirmă că legământul de căsătorie este instituit de Domnul şi nu este inferior din punct de vedere moral-spiritual celibatului. Diferenţa constă doar în responsabilităţile pe care cei căsătoriţi le au, pe lângă Evanghelie, faţă de familie. În teologia lui Pavel, familia ocupă un loc atât de înalt încât o foloseşte ca metaforă pentru relaţia dintre Cristos şi Biserică (Efeseni 5:25-33). Datorită faptului că familia este instituită de Domnul, legământul de căsătorie este indisolubil. Numai moartea pune capăt legăturii de căsătorie. Caracterul permanent al legământului de căsătorie cere maturitate, puritate şi dedicare totală celor care intră în acest legământ. Orice încercare de a rupe legământul în afară de moarte este răzvrătire faţă de Cuvântul lui Dumnezeu. Cei credincioşi nu pot face acest lucru: pentru ei divorţul este interzis. Totuşi, într-o lume căzută, este posibil ca oameni care se numesc creştini să se răzvrătească împotriva lui Dumnezeu şi să divorţeze. În acest caz, partenerul cu adevărat credincios este chemat să rămână singur sau să caute să se împace cu cel care a abandonat familia.

În cazul căsătoriilor mixte, uneori partenerul necredincios poate fi biruit de păcat în aşa măsură încât să-şi abandoneze familia. Partenerul credincios nu este obligat în această situaţie să-şi îndeplinească datoria conjugală faţă de partenerul necredincios. Dar şi în acest caz, cel credincios este chemat fie să rămână singur lângă Domnul, fie să se împace cu partenerul de viaţă. Recăsătorirea este permisă de Scriptură numai pentru cei rămaşi văduvi prin decesul partenerului. Orice relaţie de căsătorie atâta vreme cât trăieşte partenerul este preacurvie.

În secolul permisivităţii morale şi al devalorizării căsătoriei, învăţătura apostolului Pavel cheamă din nou bisericile şi pe toţi cei credincioşi la standardele lui Dumnezeu aşa cum le prezintă Biblia. Binecuvântarea lui Dumnezeu nu poate fi aşteptată atunci când firea păcătoasă şi poftele lumeşti sunt mai presus decât Scriptura. Reîntoarcerea la Scripturi va încuraja pe cei tineri să caute partenerul de viaţă prin post şi rugăciune, cu maturitate şi responsabilitate faţă de Dumnezeu şi faţă de familie. Greutăţile şi necazurile vieţii nu pot anula voia lui Dumnezeu pentru familie, ci ne îndeamnă să ne apropiem mai mult de Dumnezeu în rugăciune, sfinţire şi ascultare. Din perspectivă biblică, viaţa creştină nu este doar o luptă cu ispitele şi greutăţile vieţii de pe pământ, ci înseamnă în egală măsură biruinţa prin Duhul Sfânt pe baza Cuvântului şi aşteptarea plină de speranţă a gloriei cereşti împreună cu Domnul şi Mântuitorul nostru.
Sursa : Paul Negrut

Un comentariu:

Anonim spunea...

As vrea sa va cer sfatul intr-o situatie de divort a doi credinciosi.Daca e posibil va rog sa-mi raspunde-ti la mircea345@yahoo.com.Va multumesc.