Bun venit !

Christian Fish/Cross Ai ajuns pe o pagina anexa - extensie la cele 4 pagini principale administrate de Familia Crestina!

20080811

Cand dragostea se ascunde in lucrurile mici...

Raza de soare care ne mangaie in fiecare dimineata, copilul stirb de vizavi, care ne surade de fiecare data cand ne vede, rugaciunea unui prieten pentru noi sunt tot atatea lucruri mici, care ne surprind ori de cate ori ne ies in cale. Dumnezeu Se ascunde atat de frumos in toate acestea, incat uneori nici nu banuim de unde poate sa apara. Mai ales cand totul pare sa fie atat de bine, incat parca nici nu am avea nevoie de El.
"Intr-o vara, am plecat in vacanta cu un grup de prieteni. Acolo, in mijlocul unei discutii, unul dintre noi a adus vorba despre Dumnezeu - prilej potrivit pentru prietenul nostru sa inceapa sa ne spuna ce crede el si cum Il percepe el pe Dumnezeu. Ne-a spus o multime de lucruri interesante, pe care nici unul dintre noi nu le cunosteam. Am observat ca el cunostea multe lucruri din Biblie si multe versete pe baza carora isi argumenta parerile. Ne-am simtit putin stanjeniti de lipsa noastra de profunzime atunci si ne-am gandit ca a sosit vremea unei schimbari, unei aprofundari. Astfel ca am inceput sa studiem mai mult. Mai tarziu, aveam sa aflam ca cei doi prieteni ai nostri se rugasera vreme de sase luni pentru noi, in tacere, pentru a avea posibilitatea de a ni-L descoperi pe Dumnezeu in toata plinatatea si splendoarea Lui. Cei doi considerau lucrul acesta ca fiind foarte important si isi doreau sa il faca sa devina la fel si pentru noi."
Adesea cand se pune problema schimbarii, fie ea si la nivelul lucrurilor mici, ne simtim reticenti. Suntem gata sa respingem orice sfat si orice sugestie, pentru ca nu cumva ceva strain sa schimbe confortul nostru interior. E important sa luam noi insine fiecare decizie, oricat de mica ar fi, sa hotaram singuri, fara influenta altcuiva.
"Spre deosebire de Attila", isi aminteste Cristina, "eu nu am vrut sa citesc nici un fel de carte care sa ma ajute in cautarile mele. Am vrut sa ma bazez doar pe Biblie si atat. Aveam in inima mea, inca de mic copil, o dragoste speciala fata de Dumnezeu si tot ce a urmat apoi nu a fost decat o regasire. O regasire pe deplin, fara nici un fel de intermediar. Nu vroiam sa ma stiu influentata de nimic in cautarile mele. Si, pornind doar de la Biblie, am descoperit lucruri noi referitoare la stilul de viata pe care Dumnezeu ar dori sa il am si la o zi in care El ar dori sa ma inchin doar Lui."
Au fost odata doi oameni care s-au intalnit la un moment dat si au inceput sa schimbe cateva cuvinte intre ei. Asa incep toate povestile. Si, azi un cuvant, maine un altul si parca, pe masura ce cunosti mai mult, nu iti mai este suficient. Ai vrea sa cunosti si mai mult. La fel se intampla uneori si in dragoste. Un gest de dragoste atrage un altul. Un lucru dezvaluit atrage dorinta cunoasterii unuia nou. Si toate pana ce cunostinta creste si parca niciodata nu este de ajuns. "Pe masura ce am inceput sa studiem Cuvantul lui Dumnezeu, am inceput sa-L cunoastem mai bine pe Autorul acestui Cuvant si sa aplicam in viata noastra ceea ce El ne invata sa facem: sa-i iubim mai mult pe cei de langa noi, sa tacem la vremea potrivita, sa fim mai ingaduitori unii cu altii. In general, ajungi sa te indragostesti de un om pe masura ce Il cunosti. La fel se intampla si in cazul lui Dumnezeu. Pe masura ce Il cunosti din Cuvantul Lui si prin oamenii care iti ies in cale, incepi sa Il iubesti tot mai mult. Si poate ca uneori lucrul acesta nu se termina niciodata. Tot timpul descoperi ceva nou si surprinzi ceva nou care te face sa Il iubesti si mai mult. La inceput, toate sunt informatii. Afli ca Dumnezeu te iubeste, ca, din dragoste fata de tine, L-a dat ca jertfa pe Fiul Lui, pentru ca tu sa fii mantuit, afli ce are El in plan pentru tine si, pe masura ce afli toate aceste lucruri si incepi sa le experimentezi, incepi sa Il si iubesti. Totul are insa nevoie de o baza, de o informatie pe care sa construiesti. Ceea ce m-a cucerit definitiv a fost felul simplu in care El raspunde la rugaciuni. Poate ca nu au fost lucruri extraordinare si raspunsuri iesite din comun. Au fost rugaciuni pentru lucruri mici si raspunsuri concrete, care pe noi ne-au ajutat mult”, marturiseste Attila. Exista multe lucruri prin care Dumnezeu alege sa Se faca cunoscut. In cazul fiecaruia, alege o modalitate personala, la care stie ca persoana cautata ar reactiona cel mai bine. Uneori, Se descopera intr-un mod extraordinar, alteori, intr-un mod abia perceptibil. Uneori, prin carti, prin natura sau prin oameni.
”Eu”, isi aminteste Cristina, ”m-am indragostit pe deplin de Dumnezeu atunci cand am vazut in ce fel transforma El oamenii din jurul meu si pe mine in mod special. Cand observ felul in care dragostea lui Dumnezeu se reflecta in vietile celor din jurul meu, incep sa imi dau seama ca Dumnezeu este cu mult mai mult decat oamenii care ma inconjoara. Dumnezeu a vrut sa ne faca sa cunoastem oameni speciali, care, la randul lor, au avut ocazia de a-L descoperi pe El intr-un mod personal, oameni care sa raspunda intrebarilor si framantarilor noastre de fiecare zi. Oameni care Il implicau pe Dumnezeu in viata lor. Nu oameni desprinsi din carti cu sfinti, ci oamenii vii, de langa noi, de aceeasi varsta cu noi.”
Uneori, prinsi in viata, incepem sa nu mai acordam multa importanta lucrurilor mici. Sunt atat de multe lucruri care ne inconjoara, incat nu mai surprindem mai nimic. Nimic altceva din ceea ce nu e mare si suficient de convingator prin logica lui. Cei doi descopera cu incantare ca ”astazi, toate lucrurile, fie ele mari sau mici, au o anumita logica, au un sens al lor. Si esti fericit atunci cand descoperi ca toate lucrurile se asaza si se leaga intre ele. Faptul ca esti responsabil de ceva anume, de felul in care iti traiesti viata, iti ofera o anumita bucurie. Atunci cand Dumnezeu a aparut in viata noastra, si relatia dintre noi s-a schimbat. Viata noastra de familie a inceput sa se schimbe si se schimba si astazi.”


”Daca inainte voiam sa conduc si sa ma impun, nu doar sa fiu egala sotului meu, astazi am inceput sa ma supun si sa accept lucrurile asa cum sunt. Fie ele mai mari sau mai mici. Marturisesc – spune Cristina – ca sistemul meu de valori s-a schimbat. Astazi nu mai conteaza atat de mult ce spun ceilalti, ci, pentru mine, este important ce crede Dumnezeu cu adevarat si ce considera El ca fiind important pentru mine. Daca El imi cere un anumit lucru, ma straduiesc sa realizez ce imi cere El, desi nu imi este usor totdeauna.”
"As putea spune ca pentru mine lupta s-a dat la nivelul lucrurilor mici", isi aminteste Attila.
"Poate ca au fost anumite obiceiuri, cum ar fi fumatul sau consumul anumitor alimente mai putin sanatoase. Lucrurile mici si noi si-au pus amprenta si asupra vietii noastre de familie. Lucruri care treptat au inceput sa ii dea un farmec si un suflu nou. In fiecare seara, inainte de culcare, citim un psalm impreuna. Unul il citeste cu voce tare, iar celalalt il asculta. Acesta este unul dintre lucrurile mici, ceva ce este numai al nostru. Si impreuna gasim o mare placere in aceasta comuniune cu Dumnezeu si unul cu altul. Lucruri care este posibil sa li se para altora mici, noua ni se par acum esentiale: rugaciunea in fiecare zi sau timpul de studiu din Cuvantul lui Dumnezeu. Impreuna descoperim zi de zi farmecul lucrurilor mici si ne uimim de importanta pe care o au si de bucuria pe care ne-o aduc." De cele mai multe ori, marile lupte s-au castigat la nivelul lucrurilor mici. Pentru un bolnav aflat in coma, un lucru mic, asa cum este miscarea unui deget sau o ridicare din pleoape reprezinta uneori semnul unei mari victorii. Pentru o batalie de amploare, uitarea unei portite cat de mici deschise sau cateva secunde de somn au insemnat inceputul unei mari infrangeri.
Va provocam sa cautati dragostea in lucrurile mici, in gesturi minore: un buchet de flori, o strangere de mana, un zambet, o mana pe umar, o rugaciune spusa in soapta pentru cel de langa tine.
Articol preluat din Revista Ta

Niciun comentariu: