Bun venit !

Christian Fish/Cross Ai ajuns pe o pagina anexa - extensie la cele 4 pagini principale administrate de Familia Crestina!

20080319

Familia misionara : Ce face Dumnezeu...

Continuare din pagina de Opinii si marturii
Ce face Dumnezeu…

2)…in biserica in care ne-am simtit calauziti de El sa ne implicam mai mult in ultimele lunii. Biserica “Spasenie” (salvare, izbavire, mantuire) e o biserica noua si inca mica – 10-15 credinciosi, care a crescut in ultimii doi-trei ani de la un grup de studiu biblic al bisericii centrale, devenind un trup al credinciosilor cu vizunea de a ajunge cu evanghelia la buryati si rusi din toate categoriile sociale. Credinciosii locali sunt implicati efectiv in toate aspectele lucrarii – inchinare, predicare, rugaciune, evanghelizare, scoala duminicala, etc. Deosebit de incurajator pentru noi este sa vedem numarul mare de necredinciosi care vin la serviciile de inchinare si aud Cuvantul lui Dumnezeu predicat si explicat – de obicei mai mult de jumatate din cei care participa sunt necredinciosi. Iar majoritatea acestora sunt buryati, ceea ce e extraordinar avand in vedere barierele culturale si radacinile adanci ale budhismului tibetan si shamanismului care domina mediul spiritual aici. De asemenea cativa dintre colegii nostri chinezi de la universitate au inceput sa vina la serviciile de inchinare si sunt foarte deschisi sa cunosca mai multe despre Dumnezeu !

Lucram aici in parteneriat cu un tanar pastor care este in acelasi timp invatabil si curajos, Jenea Krasnikov – un evanghelist plin de pasiune, care devine pe zi ce trece un tot mai inzestrat predicator - si cu o echipa de misionari ai “SEND International”. O familie de misionari americani conduce un grup de studiu pentru familii, iar noi suntem implicati alaturi de liderii locali in lucrarea cu tinerii si cu studentii (prin intermediul organizatiei studentesti “Compas”). Credinciosii inteleg cat de important este sa se implice in a zidi relatii cu cei din afara cu scopul de a-l marturisii pe Hristos, organizand in acest sens diferite activitati, printre care tabere, drumetii si activitati sportive sau pur si simplu invitandu-si prietenii la masa. Biserica sustine financiar in proportie de o treime pe propriul pastor, precum si pe un tanar din biserica care este plecat la un colegiu biblic in orasul Krasnoiarsk si care este asteptat sa se intoarca in vara pentru a se alatura echipei care slujeste aici.

In mod traditional, biserica centrala din Ulan Ude, care este situata intr-un cartier la marginea orasului, a fost mai mult implicata intre rusi si are o lucrare extraordinara de reabilitare printre cei din inchisori sau cei care au probleme cu drogurile/alcoolul, dar a fost mai putin implicata in a atinge cu evanghelia buryatii sau partile mai educate din societate. Biserica fiica “Spasenie” se intalneste intr-o zona centrala a orasului – cartierul Sayan, aspect care usureaza scopul de a ajunge cu evanghelia si la clasele mai educate din societate. Iar unul din scopurile principale este de a ajunge cu evanghelia la poporul buryat. Am fost bucuros sa il aud pe pastor salutand biserica atat in rusa, cat si in buryata, iar pe liderul de inchinare conducand biserica in lauda prin cantece si in limba buryata .

Dar inaintea bisericii stau cateva mari provocari: de multe ori cei din biserica am invitat prieteni, colegi sau vecini la biserica, iar cand am ajuns acolo am descoperit ca nu mai sunt locuri nici macar in hol. Asta si pentru ca locul de intalnire al bisericii este un apartament obisnuit, in care sufrageria este folosita pentru serviciul de inchinare, bucataria pentru scoala duminicala, iar o alta mica camera pentru copiii mici ai familiilor celor care vin la inchinare. Nu de putine ori au fost peste 45 de adulti si mai mult de 15 copii la serviciile de inchinare – doar incercati sa va imaginati atat de multi oameni stand in sufrageria voastra de 5,5×4,5 m cu inca unul sau doi oameni in fata cantand la chitara !!! In plus pentru locuitorii de aici o biserica care se intalneste intr-un apartament este considerata a fi o secta periculoasa. Aceasta gandire este adanc intiparita in mintea oamenilor inca din vremea comunista si face cu atat mai dificil ca oamenii sa accepte invitatia de a participa la serviciile de inchinare unde pot auzi Cuvantul lui Dumnezeu.

In ciuda acestor si a altor dificultati, Dumnezeu binecuvanteaza si creste aceasta biserica ! Credinciosii cresc spiritual, iar multi necredinciosi invata tot mai mult despre dragostea lui Dumnezeu si se apropie tot mai mult de El si de o relatie personala cu Isus, continuand sa vina la intalniri si petrecand timp cu credinciosii. Dar cum va continua biserica “Spasenie” sa atinga cu Evanghelia pe cei nemantuiti cand nu mai este loc pentru cei care deja participa la intalniri? Cum va putea ramane credincioasa viziunii originale de a planta o biserica in aceasta zona fara biserici si neevanghelizata, si de a continua sa fie prezenta in aceasta parte strategica a orasului? In timp ce Dumnezeu continua sa binecuvanteze aceasta lucrare si sa deschida usi, cum va merge biserica mai departe intalnindu-se intr-un apartament atat de stramt?

Unde Dumnezeu ne calauzeste…

Dupa saptamani de post si luni de rugaciune si cautari, Dumnezeu a dat oportunitatea Bisericii “Spasenie” de a cumpara o cladire pentru intalnirile bisericii. Atat biserica locala, cat si biserica-mama, celelalte biserici din regiune si Misiunea “SEND International” au recunoscut acesta nevoie si au aprobat acest proiect. Cautarea unui alt loc de intalnire a fost una din prioritatile bisericii de mai multa vreme. La inceput s-a cautat o bucata de pamant in aceasta zona pentru a se construi, dar a fost imposibil de gasit la un pret cat de cat rezonabil. In acest timp am aflat despre o companie care s-a oferit sa vanda bisericii unul din cele cinci corpuri ale cladirii de birouri pe care o construieste la un pret mult mai mic (940 $/m2) decat cel al pietii (1.400 $/ m2), daca se vor cumpara toate cele trei etaje (in jur de 350 m2).

Am vazut mana lui Dumnezeu si in urmatoarele aspecte…

Locatia - chiar in fata apartamentului unde biserica se intalneste acum, in cartierul Sayan, unul din locurile centrale si fara bisericii din Ulan-Ude, capitala Republicii Buryatia, si la 50 m de principalele rute ale autobuzelor si tramvaielor din oras !
Spatiul – un etaj va fi sala de inchinare (10×10 m) cu in jur de 150 de locuri; altul – sali pentru copii (care peste saptamana pot fi folosite pentru studii, grupuri mici, etc.), librarie crestina, bai, iar al treilea etaj va putea fi folosit ca bucatarie si sala de mese care sa faciliteze organizarea de conferinte, etc.
Impactul local si regional – cladirea va servi si ca centru pentru conferinte si educatie crestina in Republica Buryatia
Lucrarea prezenta - biserica va putea ramane focalizata pe slujirea oamenilor, in timp ce compania sa va ocupa de tot ceea ce inseamna constructia cladirii
Participare – bisericile locale si regionale, putine si mici numeric, au aprobat si sustin acest proiect rugandu-se, postind si daruind alaturi de membri bisericii, care vor participa apoi si la finisarea interioara
Intretinere - cumpararea tuturor celer trei etaje aduce cu ea un pret mult mai mic, dar si optiunea inchirierii temporare a unui etaj pentru birouri, pentru a plati pentru cheltuielile de intretinere, pana cand biserica va fi suficient de mare pentru a le putea plati singura
Intimitate - corpul de cladire care va apartine bisericii are propria lui intrare si scara, fiind astfel separat de celelalte corpuri ale cladirii.
Facand un pas prin credinta…

Cand ma gandesc la acest proiect, la costurile lui - in total peste 300.000 de dolari, din care la momentul de fata biserica are putin peste a sasea parte – ma simt coplesit, pana cand gandurile mi se indreapta spre Dumnezeu, spre ceea ce face El in jurul nostru si la cum El ne-a condus in acest proces pe toti cei din echipa Bisericii “Spasenie” si nu numai. Ma gandesc la prioritatile Imparatiei si la ce este cu adevarat important – sa-i ajutam pe oameni sa-L cunoasca pe Isus, sa creasca in El si sa-l faca altora cunoscut. Avand in minte clar ca oamenii sunt importanti, si nu cladirile, vad totusi cum aceasta cladire poate fi folosita pentru a atinge aceste tinte. Indoielile incep atunci sa dispara si fac loc credintei ca Dumnezeu vrea ca acest proiect sa prinda viata. Si sa fie un loc de inchinare, echipare si evanghelizare care sa fie o binecuvantare pentru oamenii care traiesc aici in Buryatia, cea mai oculta zona din Rusia !

Provocarile care ne stau in fata:

Pana in 14 februarie trebuie platit un avans de 98.000 de dolari – a treia parte din suma totala, restul urmand sa se plateasca cand cladirea este terminata. Membrii bisericii, al caror salariu este in jurul a 300 dolari, au inteles nevoia de a continua sa sustina pastorul si alte lucrari din biserica, in timp ce vor darui cu spirit de jertfa si pentru proiectul de constructie. Dar ei nu pot face ca acest proiect sa devina realitate fara sprijin de la restul trupului lui Hristos !

Biserica din Romania a fost binecuvantata de-a lungul anilor, beneficiind de sprijin financiar din alte tari in diferite lucrari si foarte multe proiecte de constructie. As vrea sa va provoc acum sa stati inaintea lui Dumnezeu si sa vedeti daca El nu va calauzeste sa va alaturati, individual sau ca si biserica, in sustinerea in rugaciune si financiara a acestui proiect. Daca fiecare din cei la care aceasta scrisoare va ajunge in mod direct vor darui doar echivalentul a 25 dolari, aceasta ar insemna peste 10.000 de dolari. Implicarea in acest proiect este o modalitate prin care Biserica din Romania poate continua sa fie parte a binecuvantarii pe care Dumnezeu o aduce peste buryati si Buryatia !

MOTIVE DE RUGACIUNE:

-pentru proiectul cumpararii cladirii pentru Biserica “Spasenie”(daca aveti intrebari referitor la proiect, va rog sa ma contactati pe e-mail) ;

-pentru echilibru in vietile noastre in acest timp in care suntem implicati in tot mai multe directii: familie, biserica, universitate, intalniri cu studentii, grupuri mici, planificare, etc.;

-sambata, 26 ianuarie, i-am invitat pe mai multi din colegii mei chinezi la o intalnire unde vor fi prezenti 4 crestini chinezi din Canada si 4 studenti chinezi crestini din Moscova. Rugati-va pentru aceasta intalnire;

-pentru resursele necesare pentru a merge la Moscova in prima saptamana a lui februarie pentru a face actele Cristinei-Aryuna, fara de care ea nu beneficiaza de ingrijire medicala. Iar fara pasaport ea nu poate iesi din Rusia cand va trebui sa facem o noua viza;

-rugati-va sa fim protejati in continuare de raceala in aceste locuri unde temperaturile in luna ianuarie au fost intre -30oC si -40oC.

In harul Lui,
Marius si Adriana

Niciun comentariu: