Bun venit !

Christian Fish/Cross Ai ajuns pe o pagina anexa - extensie la cele 4 pagini principale administrate de Familia Crestina!

20080304

Principii de etica crestina in... sexualitate

Continuare din pagina de OPINII

3. Principiul de baza, in satisfacerea placeri sexuale, este exprimat prin faptul ca organele sexuale ale unuia dintre soti nu-i sunt destinate lui insusi sau propriei lui placeri, ci celuilalt tovaras de viata. Orice manifestare a sexului care este manifestata inspre sine insusi este nenormala si pacatoasa. Adevarata dragoste se rasfrange asupra celuilalt partener. Homosexualitatea si masturbarea sunt interzise si tratate ca pacate izvorate dintr-un egoism nesatisfacut. Si din dragoste, ca si celelalte aspecte ale vietii crestine, este „mai ferice sa dai decat sa primesti“. Cea mai mare implinire a trairii sexuale este aceea a implinirii celuilalt.
4. Contactele sexuale trebuie sa fie regulate si neintrerupte. Nu exista un anumit numar de contacte recomandat pentru o saptamana sau pentru o luna, dar trebuie sa tinem seama ca putem gasi noi insine o cifra potrivita fiecarui cuplu. Aceasta cifra trebuie sa fie indeajuns de mare ca sa poata preintampina cele doua pericole mentionate in textul biblic: „sa nu va ispiteasca Satana, din pricina nestapanirii“ si „sa nu arda“.
5. Principiul satisfacerii mutuale a celor doi parteneri este cuprins in expresia „datoria de soti“. Nimeni nu are insa voie sa faca din aceasta expresie o innrobire a celuilalt si nimanui nu ii este ingaduit sa transforme viata sexuala intr-un adevarat calvar pentru celalalt. Si erversul este valabil: nimeni nu are voie sa foloseasca aceasta expresie pentru a-si justificarefuzul de a satisface dorintele normale ale celuilalt sot.
6. In lumina „dreptului“ pe care fiecare sot il are asupra trupului celuilalt, sunt interzise orice conditionari ale actului sexual. (N-am sa te mai iubesc decat atunci cand...). Niciunul dintre soti nu are voie sa ridice asemenea bariere.
7. Relatiile sexuale se bucura de reciprocitate si egalitate. Apostolul Pavel nu-i acorda barbatului drepturi mai mari decat femeii. Deasemenea, in timpul actului sexual nu sunt interzise dezmierdarile, mangaierile si nici atingerea unor puncte care constituie zone erogene. Biblia ne ofera chiar modele de practicare a „preludiului“ in trairea actului sexual.
8. In nici un caz nu trebuie sa se faca din sexualitate singura ratiune a existentei unei casnicii. In cazul deficientelor ivite in sanatatea unuia dintre soti, nu exista nici un motiv de despartire. Sexul poate fi sublimat si i se pot da alte cai de manifestare. Instinctul sexual este numai una din flacarile vietii. O casnicie poate fi considerata reusita chiar si atunci cand focul ei nu arde cu cea mai mare intensitate.

Niciun comentariu: