Bun venit !

Christian Fish/Cross Ai ajuns pe o pagina anexa - extensie la cele 4 pagini principale administrate de Familia Crestina!

20080219

Zece Responsabilitati ale unui Tata - de Rev Simion Timbuc

Continuare din pagina de Resurse

3. Conferă-le Copiii au nevoie să încerce lucruri noi. Ca tată putem crede că idea lor este Totuşi ei au nevoie să le creem oportunităţi să înveţe din experienţa lor. Familia încurajatoare-rădăcini-va arăta compasiune când copilul eşuează în încercare. Vei fi surprins să vezi de câte ori va reuşi după aceea.
4. Echilibrează Fiecare copil este unic, nu o clonare a noastră ca părinţi. Bucură-te de individualitatea copilului, arătând bunăvoinţ[ faţă[ de el. Priveşte din perspectiva copilului căutând să-i în'ţelegi temerile şi aspiraţiile. în acelaşi timp e nevoie să acţionezi bazat pe principii obiective. Copiii au nevoie de siguranţa unor graniţe bine delimitate şi un bun ghidaj de comportare. Este OK să aleagă la ce instrument să cânte dar nu este bine să trateze pe ceilalţi arătând lipsă de respect.
5. Cere-le Socoteală.Copiilor le place să fie acceptaţi în ceea ce întreprind. Dacă au făcut ceva greşit e nevoie să-i ajutăm în a se corecta sau a îndrepta ce au greşit. Pot fi puşi să repare obiectul stricat, să-şi ceaă[ iertare în scris sau oral, să facă alte servicii pentru families au comunitate. Acestea îl vor ajuta să-şi recapete încrederea în ei şi să înveţe că există consecinţe pentru comportamentul lor.
6. Recunoaşte când ai Greşit. Dacă suntem sinceri recunoaştem că şi noi greşim. Copiii ne observă fie că recunoaşştem sau nu. Dacă suntem gata să recunoaştem şi spunem: " copilul învaţă că relaţia este mai important[ dec`t a men\ine autoritatea sau superioritatea. Aceasta-i va ajuta =i pe ei s[ recunoască greşelile lor. Confruntând situaţia şi arătând adevărul îi ajută să-şi menţină şi consolideze sănătatea emoţională.
7. Iubeşte-ţi Soţia.Copiii în care familia este stabilă, prin iubirea părinţilor arătată chiar în prezenţa copiilor se simt mult mai în siguranţă. l Daă[ dorim o căsătorie fericită pentru copii, ei au nevoie să vadă că dedicarea noastră ca soţ şi soţie e mai mare decât furtunile vieţii. Suntem gata să arătăm credincioşie şi iubire depăşind zona noastră de comfort şI preferinţe. Copiii vor fi fericiţi când vor observa că accordăm mai multă importanţă soţiei decât le accordăm lor. Unul din cele mai mari cadouri pe care le putem face copiilor este s[ iubim pe mama lor.
8. Practică ce Predici.Faptele vorbesc mai tare decât vorbele. l Dacă spui copiilo rugaţi-vă. citeşte Biblia, sau fi-ţi la timp la adunare, dar ei nut e văd rugându-te, citind Biblia, sau întârzii repetat, ceea ce faci va vorbi mai tare decât ce le spui. l Sau dacă le spui să nu mintă, dar tu spui că nu eşti acaă[ când eşti, ori să respecte învăţătorii/profesorii când to vorbeşti de rău şeful de la lucru sau fraţi din biserică nu te aştepta la ascultare. l Biruie ispita de a-i lăsa pe copii la biserică (repetiţii, etc) şi tu să pleci. Rămâi cu ei. Altfel îi înveţi compromisul care nu e bun.
9. Arată Interes pentru a învăţa. l Caută să citeşti de plăcere, devoţional sau pentru studiu. Aceasta va motive pe copii să citească şi să fie mai dispuşi să înveţe.l Discută idei noi cu ei pentru a-i stimula să gândească analitic. Testează gândirea lor în ceea ce şti că este corect, şi-i ajută să ajungă la concluzii pentru ei. Expune-i la oportunităţi de a învăţa verificându-le lecţiile de la şcoală sau de la şcoala duminicală. Mergi cu ei la bibliotecă sau studiază Biblia cu ei acasă.
10. Nu înceta să speri niciodată pentru ei. Crescându-ne copiii, unii ne vor face să ne simţim mândri de ei şi satisfăcuţi că am prestat o muncă bună. Unii ne vor face să ne întrebăm dacă am făcut ceva bine. Vine timpul când noi trebuie s ă ne retragem şi să-le permitem să ia deciziile lor personale.TotuşI, nu trebuie să încetăm în a-I iubi şI să fim alături de ei atât cât putem, încurajându-I în a deveni ceea ce Dumnezeu a intenţionat pentru ei. în toate acestea e nevoie să ne rugăm cu credinţă Domnului să ne înnobileze pentru îndeplinirea în mod constant a marilor responsabilităţi pe care le avem ca taţi. Să învăţăm de la Tatăl nostru ceresc cum să iubim, să răbdăm, să modelăm, să ajutăm sau să ne retragem pentru a ajuta pe copiii noştri în a ajunge la potenţialul lor deplin. Dumnezeu te va ajuta să devii un tată binecuvântat pentru copiii tâi. Vă doresc tuturor să aveţi o sărbătoare binecuvântată şi să fiţi taţi fericiţi.


Niciun comentariu: