Bun venit !

Christian Fish/Cross Ai ajuns pe o pagina anexa - extensie la cele 4 pagini principale administrate de Familia Crestina!

20080122

Elemente satanice in Harry Potter

A - Harry si prietenii lui invata cum sa faca droguri si cinstea si placerea conferita de ele. Profesorul Snape explica: "Nu cred ca intelegeti pe deplin frumusetea ceaunului ce fierbe usor, cu aburii sai, puterea delicata a lichidelor care se scurg prin vena, vrajind mintea, ademenind simturile; pot sa va invat cum sa stapaniti faima, sa stoarceti glorie, chiar si cum sa opriti moartea... Potter!... Ce pot obtine daca adaug esenta de asfodela (nn narcisa galbena) la o infuzie de pelin ?" Piatra Filosofala, p 137. Pelinul contine o substanta din care se poate prepara absintul- un lichior halucinogenic, substanta interzisa de FDA inca din 1915. Deci drogul la care face referire Rowling este real si periculos.

B - O alta glorificare a drogurilor este prezentata in finalul cartii cand Harry si Hermione sunt nevoiti sa bea mai multe potiuni, intr-o anumita ordine.

C - "Blestemul lui Voldemort, in loc sa-l omoare (pe Harry, nn) s-a reintors impotriva lui (Voldemort nn). De-abia mai rasufland, Voldemort pleca..." p 12, 57. In vrajitorie, daca acela ce face vraja este mai slab decat cel caruia ii este destinata, vraja se poate intoarce asupra primului. Asta se intampla si daca ritualul nu este indeplinit cum trebuie.

D - Oglinzile sunt considerate portaluri spre alte dimensiuni, inclusiv cea temporala. Harry intalneste o asemena oglinda "magnifica... inalta pana in tavan, cu o rama ornata auriu, fiind sprijinita pe doua picioare... Harry pasi in fata ei. A trebuit sa-si astupe gura cu palmele sa sa nu tipe... vazu nu numai imaginea lui in oglinda ci o multime de oameni stand in spatele lui... «Mama?» sopti el. «Tata?». Ei l-au privit zambind... Harry isi vazu familia pentru prima data in viata lui" [208-209].

E - Piatra Filosofala, dupa cum am mai spus, este ultimul si cel mai inalt nivel pentru a dobandi viata vesnica. In cartea sa, Rowling explica: "Alchimia este preocupata sa prepare din Piatra Vrajitorului o substanta legendara cu puteri astronomice. Piatra va transforma orice metal in aur curat. De asemena, produce si Elixirul Vietii ce-l face nemuritor, pe cel ce bea. De-a lungul secolelor au existat numeroase rapoarte despre aceasta piatra, dar singura existenta acum se afla in posesia lui Nicolas Falmmel, cunoscutul alchimist si iubitor de opera. Domnul Flammel, care cu un an in urma a implinit 666 ani, se bucura de o viata linistita in Devon alaturi de sotia sa Perenelle (658 ani)." Piatra Filosofala, p 220. Mesajul acestui pasaj nu este decat unul singur: unica metoda de a trai vesnic este supunerea fata de Antihrist si marcarea cu pecetea Satanei. Iata cum sunt indemnati copii.

F - Unicornii. Ocultistii cred ca unicornul este simbolul Noului Christ, care va conduce lumea spre o epoca de pace si prosperitate. Rowling evoca unicornul ca fiind o creatura mitica din Padurea Interzisa. Hagrid, Harry, Hermione, Ron si Malfoy intreprind o expeditie pentru a depista cine omoara unicornii." «Priveste acolo» spuse Hagrid, «Vedeti chestia aceea stralucitoare de pe pamant? Chestia argintie? Iata sange de uncorn... persoana aceea cu mantie s-a apropiat de unicorn, si-a aplecat capul spre rana animalului si a inceput sa-i suga sangele»". Aceasta scena seamana mult cu cea descrisa in Apocalipsa 31:3, cand intreaga lume cauta Bestia, fiind uimiti de insanatosirea ranii ce i-ar fi putut fi fatala.

G - Centaurii salveaza viata lui Harry Potter, cand descopera ca o persoana foarte rea a omorat unicornul pentru a-i bea sangele. Intai de toate sa mentionam ca Dumnezeu interzice oameneilor sa bea sange Gen 9:4-5, Lev 17:11-14. Pedeapsa este moartea. Apoi, unicornul este simbolul Antihristului. Cand un vrajitor este descris band sange de unicorn, aceasta simbolizeaza ca se hraneste din esenta Antihristului.

2 - HARRY POTTER SI CAMERA SECRETELORA - Proiectia Astrala. Definitie: "Parasirea corpului fizic si calatoria spre o alta locatie sau realitate" New Age Dictionary. "«N-au nevoie de masina!» spuse Ron, nerabdator. «Stiu sa se proiecteze. Stii ce vreau sa spun: sa dispara de aici si sa apara acasa!»" [p 69].

B - Blesteme ce se pot intoarce asupra celor ce le trimit. [113]. Lucru real in vrajitorie.

C - Folosirea de amulete pentru noroc si aparare. [142]

D - Vorbirea cu serpii, "pecetea vrajitorilor diabolici" [p 195-199]

E - Mantia invizibila [259]. Satanistii cred ca pot vraji o haina care sa-i faca invizibili.

F - Monstrul din Camera Secretelor este prezentata ca fiind cea mai diabolica, puternica si de temut creatura de pe intreg pamantul. Acesta este Regele Serpilor sau Sarpele Dragon, cum il descrie Rowling.

G - Mitul pasarii phoenix este asociat de satanisti cu Lucifer. Astfel ei cred ca precum pasarea mitica reinvie din cenusa, tot asa si Lucifer va prinde viata din focurile iadului.

H - Absorbtia sufletului si a energiilor din trup. Diabolicul lord Voldemort a capturat sufletul lui Gimmy Weasley si il scurgea de toata energia pentru a se fortifica, redobandindu-si puterea pe care o avea cand a esuat sa-l omoare pe Harry.I - nbsp;

Demonizari. Lordul Voldemort poseda sufletul lui Gimmy Weasley cu acordul aceastuia [p 323]. Dupa cum am mai amintit, demonizarea este necesara in cadrul anumitor vraji.

3 - HARRY POTTER SI PRIYONIERUL DIN AZKABANA - Rowling cunoaste puterea simbolurilor broastelor si bufnitelor, folosindu-le frecvent in cartile sale. Venereaza brostele datorita ochilor bulbucati reprezentand firea atotvazatoare a lui Lucifer, iar bufnitele, tot datorita ochilor, simbolizand intelepciunea si omniprezenta.

B - Profesoara de ghicit ii spune lui Hermione ca este inconjurat de "o aura prea mica" [p 107]. Satanistii cred ca fiecare persoana este inconjurata de o aura, definita ca "o lumina subtila" New Age Dictionary, p 14.

C - Transfigurarea poarta in Harry Potter numele de "animagi", adica vrajitori ce se pot transforma in animale [108, 345]. Aceasta presupune posedare demonica.

4 - HARRY POTTER SI POCALUL DE FOCA -

In capitolul II, intitulat "Cicatrice", aflam ca semnul din frunte a lui Harry, acel fulger cu care Voldemort a vrut sa-l omoare, dar care nu a avut decat puterea sa-i fac o cicatrice, se numeste o "cicatrice a blestemului" [21]. Ceea ce ne ingrijoreaza, fapt sustinut si de realitate, este ca aceasta insusire a lui Harry ar putea fi copiata si de cei mici cum s-a intamplat inaintea lansarii celui de-al patrulea volum. Intr-o zi , nu prea indepartata, un super om spiritual va rasari, si in locul acestui fulger desenat pe frunte, va putea aparea numarul Fiarei.

B - Vizionare la comanda. Un vrajitor sau o vrajitoare poate viziona un eveniment desfasurat la mare distanta, daca stie cum sa invoce corect spiritele. [p 16-19, 576]

C - Evocarea de serpi cu mare putere de intelegere si cu intelepciune deosebita. Pe toata desfasurarea cartii, lordul Voldemort se sfatuia cu un sarpe mare, de aproape 12 metri (Nagini) cum sa-l omoare pe Harry. [p 12-15]. Satanistii venereaza sarpele considerandu-l deschizator de drumuri, un adevarat binefacator ce a deschis calea spre cunoastere, trimitere directa la scena biblica, in care Eva este ispitita.

D - Dragoni. Sangele de dragon se crede ca ar contine proprietati magice, pielea este folosita pentru manusi, iar ficatul pentru vraji. Dar cei ce cunosc Biblia, cunosc si ce simbolizeaza Dragonul, anume pe satana. Fac 12:9E - Scarabeul [p 515] era venerat de egipteni si simboliza sufletul Tormont Webster's Illustrated Dictinary

F - Spiritele libere. Diabolicul lord Voldemort este un spirit in cautarea unui trup. [p 601]. Si demonii sunt duhuri fara trup. Si fiindca sufletul cand paraseste trupul provoaca moartea persoanei respective, rezulta ca Voldemort este de fapt un demon.

"Daca aveti un copil cu varsta intre 7 si 13 ani, sunt mari sanse ca un baiat pe nume Harry Potter sa se fi mutat cu voi. Si odata cu el si vrajitoare si dragoni. Copiii par sa nu se mai sature de Harry Potter... Totusi, unii parinti se intreaba daca Harry si prietenii lui pot reprezenta tovarasi de joaca pentru copii lor. Cartile cu Harry Potter sunt deosebit de inventive si contin un umor ce atrage chiar si pe parinti. Dar daca esti parintele vreunui fan Harry Potter ai putea fi ingrijorat de elemntele de magie din aceste carti." nn. acest pasaj apartine lui Charles Colton, cunoscut mai ales in America. Pana acum, nimic mai adevarat si te-ai astepta ca autorul sa-si continue ideea condamnand scenele de magie si vrajitorie. Dar tocmai cand ajunge la punctul culminant, se intoarce la 180 de grade, asigurand parintii ca nu-i nimic malefic in legatura cu Harry Potter. Astfel, el continua: "V-ati simti usurati sa stiti ca, desi Harry Potter si prietenii sai fac vraji, citesc viitorul in globuri de cristal sau se transforma in animale, totusi ei nu intra in contact cu lumea spiritelor."

De fapt, tocmai acesta este motivul pentru care Dumnezeu a interzis magia. Nu poti efectua vraji sau prevede viitorul fara sa invoci demoni si spirite. Dar sa le analizam pe rand:

1 - Efectuarea de vraji: Dumnezeu interzice efectuarea de vraji si le pedepseste cu moartea. Isaia 8:19. Toate cazurile de vrajitorie din Biblie se soldeaza cu moartea vrajitorului si cu daramarea idolilor sau capistelor idolesti. Iata un caz aparte si des intalnit in satanism si vrajitorie: vrajitorul deseneaza un cerc mare, iar in interiorul cercului deseneaza fie o hexagrama, fie o pentagrama. Astfel pregatit cercul, toti cei prezenti intra in interiorul lui si asteapta ca demonul ce va implini vraja sa-si faca aparitia. Fostul vrajitor, Doc Marquis, marturiseste ca acest ritual se foloseste pentru protectia persoanelor de fata, deoarece demonii urasc toti oamenii, chiar si pe cei prin care lucreaza, pentru ca fiecare om a fost creat dupa "chipul si asemanarea lui Dumnezeu". Odata, isi aminteste Doc Marquis, unul dintre membrii aflati la o astfel de intalnire, speriindu-se de hidosenia demonului s-a dat un pas inapoi, calcand cu un picior linia cercului. De-ndata, demonul s-a repezit spre respectivul om, omorandu-l. Pana si Anton LaVey (nn fondatorul Bisericii lui Satan) admite o asemnea posibilitate: "demonii au puterea sa distruga fizic..." Biblia Satanica, p 116-117

2 - Cititul in globuri de cristal este, de asemenea, folosit in practici oculte, tot pentru chemarea demonilor, dupa cum reiese din "Crystal Gazing: A Study in The History, Distribution, Theory and Practice of Scrying.", by Theodore Besterman, reprinted by Kessinger's Freemason and Occult Bookstore. Aceasta practica era des folosita mai ales de druizi.

3 - Astrologia este clar interzisa in Deuteronom 18:10-12.

4 - Scrisul automat sau contactul cu spiritele calauzitoare se face prin predarea controlului propriei fiinte, demonului invocat.

5 - Schimbarea infatisarii din om in animal, apoi iar in om se fac dupa ce vrajitorul a inaintat mult in tainele vrajitoriei. Astfel, puterea sa este garantata de mai multi demoni, intalniti si in Biblie sub numele de "legiune".

De mentionat faptul ca domnul Colson a acceptat in 1993 un premiu de 1 000 000 $ de la organizatia masonica Templeton - ce promoveaza Noua Ordine Mondiala si Noua Religie Mondiala. Nu este greu sa ne dam seama pentru ce fel de contributie "spirituala" acest individ, ca si multi altii, este premiat.

Un comentariu:

Do spunea...

harry potter e carte pe copii!! maturizati-va! daca blamati atat o scritoare de carti pentru copii, care s-a inspirat din folclor, mitologie si antichitate, mi-e teama de ce e la gura voastra atunci cand vine vorba de filosofi precum Nietzsche, Voltaire, Epicur, Camus. Sau si pe ei ii aruncati in aceeasi mocirla dubioasa in care sunteti voi, doar pentru ca au perspective critice la adresa religie??
daca dumnezeul vostru exista, si e asa cum e descris in biblie, nu inteleg de ce va e asa frica. dumnezeu inseamna bunatate, nu razbunare! dumnezeu inseamna bucurie, nu frica! dumnezeu nu inseamna biserica, nu inseamna spalare de creier! inseamna libertate.
ah... cata imaturitate din partea unor oameni care se vor maturi!!!