Bun venit !

Christian Fish/Cross Ai ajuns pe o pagina anexa - extensie la cele 4 pagini principale administrate de Familia Crestina!

20080122

Elemente de alchimie in Harry Potter

Rowling foloseste in Harry Potter aceeasi imagistica la fel ca si in cartea de alchimie "Nunta chimica a lui Christian Rosendreutz", scrisa in 1459. Folosindu-se de aceasta carte obscura, cunoscuta numai initiatilor in ocultism, Rowling dovedeste inca o data intentiile sale diabolice. Am mentionat in dese randuri ca autoarea cartilor cu Harry Potter practica satanismul, combinand scenele de magie cu ritualurile reale. Cartea "Nunta chimica a lui Christian Rosendreutz" scrisa in 1459, a stat la baza Societatii Secrete Rosicruciene. Sa vedem ce parere au membrii organizatiei despre aceasta carte: "«Nunta chimica a lui Christian Rosendreutz» este unul din simbolurile arhetipale ale transformarii alchimiste. Acest subiect a suscitat interesul multor autori si mistici. Manly P. Hall i-a dedicat un intreg capitol in cartea sa «Invataturi secrete ale tuturor timpurilor».. «Nunta chimica» reprezinta baza ritualurilor in initierea rosicruciana, simbolizand unirea dintre persoana, spirit si societate". Philosophical Research Society, Publications Department.

Dar pentru a continua discutia, trebuie sa precizam ce este alchimia si ce legatura are cu satanismul. Conform "New-Age Dictionary", alchimia reprezinta "cautarea secretelor vietii prin transformarea metalelor de baza in aur, in Vest, iar in Est prin descoperirea "Elixirului Vietii". In cartea intitulata "The Secret Doctrine of the Rosicrucians" scrisa in 1949 sub pseudonim, autorul dezvaluie scopul alchimiei, care este unul spiritual si nu transformarea metalelor in aur. Pentru a reliefa acest scop ascuns, autorul foloseste termeni ca "alchimia mentala", "alchimie spirituala". The Secret Doctrine of The Rosicrucians, p 20 Autorul mai mentioneaza ca referintele la sulf, mercur si alte elemente chimice, din alchimie, "pot conduce o persoana spre gasirea «Pietrei Filosofale»" [p 16] cunoscuta si sub numele de "Piatra Vrajitorului". Aceasta descoperire este importanta deoarece a doua carte a lui Rowling este intitulata "Harry Potter si Piatra Filosofala". In acest volum se porneste in cautarea "Pietrei Vrajitorului" din care se poate obtine "Elixirul Vietii". In capitolul XIII al celui de-al doilea volum suntem informati ca profesorul Dumbledore - sef de catedra la scoala de vrajitorie Hogwart- a avut o relatie de prietenie pe termen lung cu un alt vrajitor, Nicolas Flamel, care a reusit sa perfectioneze Elixirul Vietii prin alchimie Sorcerer's Stone, p 220. Apoi mai aflam ca Flamel avea 666 ani cand a baut prima data Elixirul. [Ibid.] Deci Rowling leaga numele Antihristului de alchimie si de viata eterna. Dar sa urmarim cateva asemanari dintre scrierile lui Rowling si cartea alchimistilor:
1 - Imaginile de pe pereti se misca de parca ar fi vii.

In toate cartile cu Harry Potter, imaginile din tablourile atarnate pe pereti se misca de parca ar fi vii. "Era prea somnoros sa mai fie mirat ca oamenii din tablourile de pe coridor sopteau si faceau semne in urma lor..."The Sorcery Stone, p 128. "In castel era liniste... treceau pe langa portrete susositoare si armuri care scartaiau..." The Chamber of Secrets, p 83. Mai mult, fiecare casa a fraternitatii nu avea decat o usa, pazita de doua tablouri vorbitoare, iar cel care intra, rostea parola celor din imagini. The Sorcerer's Stone, p 161 "...in cele din urma au ajuns la un pasaj unde intrarea spre Griffindor Tower era ascunsa in spatele unei picturi in ulei a unei femei grase, intr-o rochie de matase. «Parola» spuse ea, in timp ce ei se apropiau. «Hmm...» spuse Harry". Scena continua cu venirea lui Hermione care, rostind parola, a facut ca "tabloul sa se deschida larg" Chambers of Secrets, p 83-84. Cine si-ar fi putut inchipui ca aceaste scene ale fantasticului, amuzante si inofensive la prima vedere, isi au radacinile infipte adanc in satanism?

In cartea "Nunta chimica...", personajul principal, Christian Rosendreutz se afla in castelul regelui "Sferei Celeste", castel numit "Casa Soarelui". Dar Christian nu stie adevaratul motiv pentru care se afla aici, acela de a asista la reincarnarea a 6 regi impreuna cu sotiile lor, prin procedeul alchimic. Si in timp ce Christian se plimba in interiorul castelului, observa ceva ciudat: "... pe pereti erau niste tablouri minunate care se miscau de parca ar fi avut viata..." [p 29]. Iata de unde a preluat Rowling ideea aceasta: dintr-o carte veche de 500 de ani, citita numai de initiatii societatilor oculte, ascunsa celorlalti.

2 - Bestia fabuloasa din volumul "Prizonier in Azkaban"

In cel de-al treilea volum, Harry Potter, Ron si Hermione sunt prezentati unei clase numita: "The Care of Magical Creatures". Dirigintele era un urias pe nume Hagrid. Chiar daca aceste creaturi erau puternice, periculoase si imprevizibile, Hagrid le indragea si ii indemna si pe ceilalti sa faca la fel. Una din aceste creaturi era o combinatie ciudata intre mai multe animale: "avea picioare de caprioara, coada de cal, iar picioarele din fata, aripile si capul erau de vultur. Ciocul era mare si salbatic, iar ochii portocalii, stralucitori. Ghearele picioarelor din fata erau lungi de jumatate de metru si aratau inspaimantator" The prisoners of Azkaban, p 114. Aceasta creatura poarta numele de "Hipogrif". Iata cum il decsrie Hagrid: "primul lucru pe care trebuie sa-l stiti despre hipogrifi este ca sunt mandri si se simt usor jigniti. Nu insultati niciodata un asemenea animal caci s-ar putea sa fie ultimul lucru pe care-l faceti. Politicos este sa asteptati ca hipograful sa faca prima miscare. Mergeti spre el si faceti o plecaciune, apoi asteptati. Daca vi se-nchina si el, aveti voie sa-l atingeti. Daca nu, fugiti cat va tin picioarele, caci ghearele lui pot lasa urme adanci". Prisoner of Azkaban, p 114-115. In finalul cartii, Harry si prietenii lui sunt salvati de mania lordului Voldemort de un hipogrif.

In Christian asista la o batalie deosebita ce are loc in castel, intre doua creaturi: "un leu si un grifon erau asezati in pozitie de lupta, leul castigand in urma unei lupte frumoase". [p 31] Conform dictionarului, grifonul este un animal jumatate leu, jumatate vultur. Observati asemanrea ?

3 - Fantoma care bantuie incinta, facand glume.

Rowling a inventat o fantoma, Peeves - strigoiul, care bantuie prin salile de clasa si prin dormitoarele scolii Hogwart, facand farse pe care le considera nostime. p 126, p 159. Acelasi duh rau bantuie si prin castelul "Casa Soarelui" din cartea rosicruciana p 33.

4 - Creaturi mitice comune celor doua carti

In "Harry Potter si Piatra Filosofala", Rowling creeaza niste unicorni albi, in Padurea Interzisa. In capitolele urmatoare, Harry, Ron, Hermione, Hagrid si Malfoy pornesc in elucidarea unui mister: cine omoara unicornii din Padure p 225-226.

In cealalta carte Christian observa un unicorn cu un lant auriu la gat, intr-o gradina a palatului. In "Camera Secretelor", Harry este salvat de phoenixul lui Dumbledore, Fawkes. Acest phoenix a atacat sarpele, scotandu-i ochii si permitandu-i lui Harry sa fuga. [318-320]. Apoi Harry a incalecat pe phoenix si au zburat spre un loc sigur [324 - 325]. In cartea alchimista, un phoenix, pui, ataca de asemenea un sarpe, mare, alb. [44-45]

5 - Ambele edificii erau inconjurate de lacuri mari ce puteau suporta corabii grele. [p 244-247, respectiv 34].

Exemplele pot continua. Cert este ca mesajul lor este unul ocult, chiar satanic, iar copiilor le place.

Niciun comentariu: