Bun venit !

Christian Fish/Cross Ai ajuns pe o pagina anexa - extensie la cele 4 pagini principale administrate de Familia Crestina!

20080307

Mama - de LUIGI MITOI

Continuare din pagina de Opinii
Iată doar una dintre ele culeasă de undeva:
,,Mama şi tata se uitau la televizor liniştiţi. La un moment dat ea s-a ridicat spunând: ,,Sunt obosită şi e târziu, cred că mă voi duce în pat”. Se îndreaptă spre bucătărie unde face sandvişurile pentru a doua zi. Spală castroanele de popcorn, scoate carnea afară din congelator pentru cina din seara următoare, verifică cerealele, umple borcanul cu zahăr, pune linguriţele şi castroanele pe masa şi pregăteşte filtrul de cafea pentru a doua zi dimineaţa. Apoi pune rufele la uscat, mai bagă nişte haine în maşina de spălat, calcă o cămaşă şi coase un nasture care era gata să cadă. Strânge piesele jocului rămas pe masa din sufragerie, pune telefonul la loc, aşează agenda de telefon la loc în raft, udă câteva plante, goleşte un coş de gunoi şi pune un prosop la uscat pe bară. Se întinde, cască şi o ia spre dormitor, dar se mai opreşte la birou şi scrie o notiţă pentru profesoară, numără nişte bani pentru excursia de mâine şi ridică o carte de şcoală căzută sub scaun. Scrie o felicitare pentru ziua de naştere a unui prieten, o bagă în plic, scrie adresa, o timbrează şi scrie o notiţă pentru cumpărături, punându-le pe amândouă lângă geanta ei. Mama îşi curăţă faţa, îşi dă cu crema de noapte, se spală pe dinţi şi îşi curăţă unghiile. Tata îi strigă: ,,Credeam că te duci în pat”. ,,Sunt pe drum”, răspunde ea, timp în care completează apa în vasul câinelui, dă pisica afară şi se asigură că uşile sunt închise cu cheia şi că lumina e aprinsă pe terasă. Se uită în camera copiilor, le stinge lămpile de pe noptiere şi televizorul, ridică o cămaşă, aruncă nişte şosete murdare în coşul de rufe şi vorbeşte un pic cu unul dintre copii care încă îşi termină lecţiile. În camera ei îşi potriveşte alarma la ceas, îşi aşează hainele pentru a doua zi şi îndreaptă raftul de la pantofi. Mai adaugă 3 lucruri pe lista ei de 6 lucruri foarte importante pentru a doua zi, îşi spune rugăciunea şi vizualizează împlinirea dorinţelor ei.
În acelaşi timp tata închide televizorul şi spune nimănui: ,,Mă duc în pat”şi pur şi simplu se şi duce... fără nici un alt gând.”
Vi se pare ceva ieşit din comun? NU, este un lucru absolut obişnuit, este normalul din casele noastre, normalul de fiecare zi. Aceasta este o zi potrivită să ne aducem aminte de mama, de persoana aceea specială din viaţa fiecăruia. Sunt mulţi care nu mai au mama în viaţă şi nu mai pot face nici un bine pentru ele, decât o amintire, o lacrimă, un zâmbet şi speranţa revederii în Ziua Domnului. Astăzi este o zi potrivită să facem o surpriză plăcută mamelor noastre, un telefon, o scrisoare, flori sau bani de medicamente, cuvinte frumoase care să mângâie sufletul îmbătrânit al mamei.
Dacă nu mai este în viaţă, dacă ai rămas doar cu amintirile şi cu dorul, cinsteşte-i memoria, urmează-i exemplul şi aşteaptă Ziua Domnului când veţi fi din nou împreună, de data aceasta pentru întotdeauna. Te invit... să mulţumim împreună lui Dumnezeu pentru mamele noastre.

Niciun comentariu: