Bun venit !

Christian Fish/Cross Ai ajuns pe o pagina anexa - extensie la cele 4 pagini principale administrate de Familia Crestina!

20080208

Casatorie si sex

Continuare din pagina de Opinii
Dr. Ed. Wheat scrie in cartea lui "Viata intima in casnicia crestina": "ma gandesc la femeia care era casatorita de douazeci si cinci de ani si nu era inca sigura ce este un orgasm sau daca ea il experimentase vreodata...sotul si sotia al caror eu fusese atat de ranit in ranit in dormitor, incat abia isi mai vorbeau unul altuia...cuplul crestin onest care nu avea probleme grave in raporturile sexuale, ci doar prea putina bucurie...si multi alti oameni framantati ale caror casnicii abundau de suferinta mai degraba decat de placere.[...]Voi aveti promisiunea lui Dumnezeu ca sa va bucurati de sex in cadrul casniciei voastre. El a inventat sexul. El a conceput de la bun inceput. Puteti invata sa va bucurati de el, si sotilor, puteti dezvolta o casnicie plina de farmec si fericire alaturi de "sotia tineretii tale".In proverbe 5:18-19 scrie, dupa traducerea lui Cornilescu: "Izvorul tau sa fie binecuvantat, si bucura-te de nevasta tineretii tale. Cerboaica iubita, caprioara placuta; fii imbatat tot timpul de dragalasiile ei, fii indragostit necurmat de dragostea ei". In original partea a doua a textului citat suna asa :" Lasa ca sanii ei sa-ti produca intotdeauna placere si fii indragostit necurmat de dragostea ei". O atitudine deschisa, nu? Planul lui Dumnezeu cu privire la noi nu s-a schimbat, si sexul in cadrul casatoriei si imbracat in dragoste, nu trebuie privit ca ceva nesfant. Importanta acestei uniri a celor doi, pe toate planurile, implicit sexual, este subliniata inca din prima carte a Bibliei: Geneza 2:24: "De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa, si se vor face un singur trup.".Adam si Eva erau goi, in gradina Edenului si nu le era rusine.
Dumnezeu a ales taina aceasta a casatoriei sa ilustreze relatia Biserica-Mantuitor. Actul sexual trebuie realizat numai in cadrul casatoriei, pentru ca numai ea implica un angajament total, neconditionat, ireversibil fata de partener, si prin aceasta cadrul care implineste pe coordonatele dorite de Dumnezeu fiinta umana in aceasta legatura intima. Urmaresti sa faci placere celuilalt, nu tie. Nu egoist, ci marcat de dragoste, sentimente de tandrete, si dorinta de a-l proteja pe celalalt. In fata niciunui om nu esti mai vulnerabil ca in fata celui pe care ti l-a daruit Dumnezeu sa iti fie alaturi. Nimeni nu te poate rani mai adanc, si nu te poate transfomra mai total ca cel de langa tine. De aceea dragostea care uneste un cuplu trebuie sa fie una care da totul. Pe toate planurie. Orice compromis, orice altceva mai putin te distruge, in loc sa te implineasca. Egoismul transforma sexul in desfrau, si dragostea in patima, da drumul fiarei pe strada, si distruge limitele pe care Dumnezeu le-a creat pentru noi. In Evrei 13:4 scrie: "Casatoria sa fie tinuta in toata cinstea, si patul sa fie nespurcat, caci Dumnezeu va judeca pe curvari si pe preacurvari".
Dumnezeu sa va ajute sa realizati o unire deplina impreuna cu partenerul pe care vi l-a dat Domnul.

Niciun comentariu: