Bun venit !

Christian Fish/Cross Ai ajuns pe o pagina anexa - extensie la cele 4 pagini principale administrate de Familia Crestina!

20080211

Pot copii să Îl cunoască pe Isus? - de Felicia Seicean, director şcoala duminicală

Continuare din pagina de Resurse
Unul dintre aceşti factori am putea spune ca este FAMILIA. Noi toţi ne naştem într-o familie şi este un har ca să ne naştem într-o familie care îl iubeşte pe Hristos.

Familia este prima instituţie lăsată de Dumnezeu pe pamânt, în mijlocul căreia El se prezintă ca iniţiator al unor reguli după care familia trebuie să funcţioneze.

Să ne amintim de Moise, de familia lui şi chiar de poporul Israel.

Dumnezeu în înţelepciunea Lui a dat lui Moise o poruncă privind creştera copiilor, având în vedere nevoia de cunoaştere a omului în cea ce priveşte voia Lui. El specifică datoria părinţilor de a spune copiilor in orice loc despre cât de mare, bun, sfânt şi drept este Dumnezeu.(Deuteronom 6:6-9)

În cadrul familiei copii vor putea învăţa mai mult despre Isus, atunci când credinţa în Domnul Isus va fi prezentată lor nu doar prin vorbe frumoase dar şi printr-o trăire a celor spuse de noi.

Am putea trece acum la un al doilea factor şi anume BISERICA LUI HRISTOS.
Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că Isus este capul biserici, iar toate familiile care fac parte din biserică se găsesc sub autoritatea divină a lui Dumnezeu. (Efeseni 1:22)

Ca şi familia, biserica este locul unde Dumnezeu se prezintă şi este important ca noi, împreună cu copii pe care ni i-a dăruit Dumnezeu, să facem parte din acest trup a lui Hristos.

Se întâmplă un paradox în multe familii şi anume, în timp ce îşi doresc copii în biserică, vorbesc de rău pe fraţi şi sublinează anumite slăbiciuni pe care ei le văd în biserică. Apoi se miră când constată că copii lor nu mai doresc să meargă cu ei la biserică şi îşi aleg prieteni din alt mediu, chiar lumesc. Chiar dacă oamenii din biserică nu sunt perfecţi, să nu uităm că aici sunt în atelierul Marelui Maestru Isus. Aici este locul în care vom putea sta în prezenţa Creatorului, ca să fim modelaţi de El. Participând cu seriozitate la slujbe împreună cu copii noştri, îi vom face să înţeleagă adevărată părtăşie frăţească ce este posibilă prin Hristos Domnul nostru, până în ziua când vom fi cu toţi în Împărăţia Lui.

Acum, dacă pot copii să îl cunoască pe Isus, sau nu, atârnă şi de noi ca părinţi trupeşti ai acestora, ori ca părinţi spirituali.

Fie ca bunul Dumnezeu să binecuvinteze familiile noastre cu părinţi credincioşi, prin care copii să îl poată cunoaşte astfel pe Isus.

Atât familia cât şi biserica vor avea puterea de a influenţa viaţa şi viitorul unui copil. Având în vedere acest lucru haideţi să ne străduim să prezentăm copiilor noştri un Isus care traieşte în noi şi care doreşte să creştem în fiecare zi tot mai mult in cunoaşterea voii şi a planului Său de mântuire pentru noi oameni.

Niciun comentariu: