Bun venit !

Christian Fish/Cross Ai ajuns pe o pagina anexa - extensie la cele 4 pagini principale administrate de Familia Crestina!

20080228

Acasa - de LUIGI MITOI

Continuare din pagina de Resurse
Acasă sunt oamenii pe care-i iubim, în ciuda faptului că nu sunt perfecţi, pe care-i apreciem, în ciuda defectelor pe care le au, pe care-i iertăm, în ciuda faptului că ne greşesc zilnic. Ei sunt oamenii pe care nu ne putem supăra, oamenii alături de care vrem să trăim şi să murim. Oamenii de acasă sunt investiţia noastră din lumea aceasta, sunt adevărata noastră bogăţie. Noi nu avem pe nimeni în cer mai scump decât pe Dumnezeu şi pe pământ mai scump decât familia. Acestea sunt adevăratele repere în călătoria vieţii unui muritor, o călătorie deseori grea şi dureroasă, o călătorie pe care fiecare dintre noi trebuie să aibă demnitatea să o ducă până la capăt indiferent de preţul plătit.
Atunci când nu există ACASĂ, nimic nu are valoare, singurătatea devine dureroasă şi insuportabilă, plăcerea nu are gust, munca nu are motivaţie, odihna nu are explicaţie, cheltuiala nu are rost, mâncarea nu are savoare, somnul nu are linişte, viaţa nu are sens, moartea nu are importanţă...
Acasă sunt oamenii care te ajută să poţi când nu mai poţi, să râzi când plângi, să te bucuri când eşti trist, să mănânci când nu ţi-e foame, să dormi când nu ţi-e somn, să munceşti când nu ai unde, să te odihneşti când eşti ocupat, să continui când simţi să te opreşti...
Acasă poţi să plângi fără să râdă cineva de tine, poţi să râzi fără să-ţi plângă cineva de milă, poţi să te bucuri fără să superi pe nimeni şi poţi să te superi fără să se bucure cineva. Acasă este locul unde oamenii se întorc din vacanţă, de la restaurant, de la plimbare, din călătorii, de la muzeu, de la părinţi, de la copii... pentru că ACASĂ este ideea lui Dumnezeu pentru fiecare muritor.
Acasă este locul unde primim şi dăruim în egală măsură, este locul un investim dragostea, iertarea, atenţia, bunătatea, înţelegerea, acceptarea, mila, dărnicia, banii... pe noi înşine. Iar dacă nu investim din abundenţă aceste lucruri, înseamnă că nu am înţeles încă ideea Creatorului.
Orice muritor ar trebui să aibă o casă în cer, la Dumnezeu, pentru veşnicie şi o casă pe pământ, la familie, pentru acum, aceste două coordonate fiind esenţiale, dar şi suficiente pentru o viaţă de OM.
Dragi prieteni, oricine suntem, oricum suntem, oriunde suntem acum, ideea lui Dumnezeu a ajuns şi la noi ca o soluţie la problemă, oferindu-ne direcţie şi scop pentru viaţa de acum şi pentru viaţa de dincolo.

Niciun comentariu: