Bun venit !

Christian Fish/Cross Ai ajuns pe o pagina anexa - extensie la cele 4 pagini principale administrate de Familia Crestina!

20080122

Harry Potter - rezumat

Peste 30 de milioane de volume cu Harry Potter sunt in circulatie in intreaga lume, in peste 150 de tari si in mai bine de 28 de limbi. Autoarea, J.K Rowling, este la curent cu cele mai puternice simboluri oculte, pe care le-a infatisat in forme cat mai atractive, mai ales pentru copii. Scolile din America, Anglia, Australia si Noua Zeelanda au preluat cartile cu Harry Potter ca material didactic si le propun copiilor spre cititre si comentare. Aceasta este o problema serioasa deoarece nu numai ca se prezinta vrajitoria ca fiind inofensiva si atragataoare, dar se afirma cu tarie ca ar fi si benefica. Ce poate fi benefic in faptul ca-ti pierzi trupul si sufletul si te supui demonizarii? Deci religia crestina devine "demodata" simtindu-se nevoia unui progres, unei schimbari care sa revolutioneze intreaga societate. REZUMAT. Harry Potter a trait impreuna cu familia Dursley: unchiul Vernon, matusa Petunia si varul Dudley. El a fost lasat in grija familiei Dursley dupa ce parintii lui, practicanti ai magiei albe *, au fost ucisi de diabolicul vrajitor - lordul Voldemort, Printul Intunericului. Harry avea pe atunci 1 an si trebuia sa moara cu ai sai, dar fiindca poseda deja puteri supranaturale, vraja lordului Voldemort nu l-a afectat prea mult, cu exceptia unei cicatrici sub forma de fulger aparuta pe frunte. Unchiul Vernon si matusa Petunia cunosteau capacitatile micului baiat, drept pentru care l-au tratat inuman.

Harry se simte mizerabil si abia asteapta sa-si puna-n practica puterile magice, perfectionate si aprofundate la Scoala de Magie si Vrajitorie Hogwart. De remarcat ca la acea scoala, ce reunea copii asemanatori cu Harry, persoanele care nu agreeau magia erau considerate proaste, respingatoare (antipatice) si cu prejudecati (demodate). Activitatile de la scoala Hogwart sunt prezentate intr-o asa maniera incat desi infatiseaza vraji si incantatii oculte, ele nu sunt pedepsite in nici un fel de Dumnezeu. E ca si cum Dumnezeu n-ar exista, sau, daca exista, El este de acord cu asa ceva. Inutil de mentionat ca toti vrajitorii din Biblie nu numai ca au fost pedepsiti, dar au suferit moarte aproape instantaneu ? Asadar, mesajele deduse din cartile lui Rowling reprezinta o primejdie atat pentru suflet, cat si pentru trup.


Despre scoala cu pricina mai stim ca este condusa de renumita vrajitoare Albus Dumbledore. Pentru suprematia in scoala se duce o lupta continua intre Fortele Bune si cele Rele. Majoritatea vrajilor si potiunilor facute la Scoala Hogwart sunt reale, dar nu se mentioneaza si faptul ca pentru realizarea lor este nevoie de sacrificii umane, de demonizare, deci de pierderea controlului asupra propriei persoane. Toti copiii sunt indemnati sa-l iubeasca pe Harry Potter. Deja unii isi deseneaza pe frunte "fulgerul" lui, nestiind ca intr-o zi acolo vor putea purta semnul Fiarei: 666. Care va fi responsabilitatea noastra atunci?

*Multi cred ca exista Magie Alba si Magie Neagra. In opinia lor, magia alba lucreaza cu Fortele Binelui, iar cea neagra cu Fortele Intunericului. in realitate, magia este de un singur tip si lucreaza numai cu fortele demonice.

Niciun comentariu: